Kā izdzēst savu Facebook kontu

Jau sen ir zināms, ka Facebook uzņem, glabā un pārdod jūsu datus un nepārtraukti liek pārvērtēt, kā sociālais tīkls apstrādā jūsu privātumu. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties veikt nelielu pārtraukumu vai pilnībā izdzēst savu Facebook kontu, rīkojieties šādi.

Kāda ir atšķirība starp deaktivizēšanu un dzēšanu?

Ir divi veidi, kā noņemt savu klātbūtni no Facebook. Jūs varat deaktivizēt savu kontu vai pilnībā to izdzēst. Pirmais ļauj jums atgriezties un atkārtoti aktivizēt savu kontu, bet otrais ir pastāvīgā iespēja - nav iespējams atgriezties.

Konta deaktivizēšana ir noderīga, ja vēlaties kādu laiku paslēpties ar iespēju atgriezties tiešsaistē, neizveidojot pilnīgi jaunu kontu. Deaktivizētajā laikā neviens nevar redzēt jūsu profilu, taču jūsu vārds joprojām var parādīties jūsu draugu sarakstos. Papildus tam visam jūs joprojām varat izmantot Facebook Messenger, kamēr jūsu konts ir deaktivizēts, kas ļauj uzturēt savienojumu.

Konta dzēšana ir neatgriezeniska. Izvēloties šo opciju, jūs nevarēsit atkārtoti aktivizēt savu kontu. Visas jūsu ziņas, fotoattēli, videoklipi un viss, kas saistīts ar jūsu kontu, tiek neatgriezeniski izdzēsti. Papildus tam, ka nevarat izmantot Facebook Messenger, jūs nevarēsit izmantot Facebook pieteikšanās funkciju, kuru, iespējams, izmantojāt trešo pušu lietotnēs vai vietnēs, lai reģistrētos.

Daļa informācijas, piemēram, draugu sūtītie ziņojumi un viņu iesūtnēs esošo ziņojumu kopijas, viņiem joprojām ir redzama pēc konta dzēšanas.

Kā deaktivizēt savu Facebook kontu

Ja neesat gluži gatavs pilnībā izdzēst savu Facebook kontu, bet vēlaties atpūsties no sociālajiem medijiem, varat deaktivizēt savu kontu.

Datorā aktivizējiet Facebook vietni, ekrāna augšējā labajā stūrī noklikšķiniet uz lejup vērstās bultiņas un pēc tam sarakstā atlasiet “Iestatījumi”.

Pēc tam kreisajā rūtī noklikšķiniet uz “Jūsu Facebook informācija” un pēc tam opciju sarakstā atlasiet “Deaktivizēšana un dzēšana”.

Atlasiet pogu blakus “Deaktivizēt kontu” un pēc tam noklikšķiniet uz pogas “Turpināt konta deaktivizēšanu”.

Nākamajā lapā jums jānorāda iemesls, kāpēc pametat Facebook. Izvēlieties no opciju saraksta, sniedziet papildu skaidrojumu - ja nepieciešams - atteikšanos no nākamajiem e-pasta ziņojumiem un izvēlieties, vai turpināt izmantot Messenger. Pēc šīs veidlapas aizpildīšanas noklikšķiniet uz pogas “Deaktivizēt”.

Parādīsies vēl viens brīdinājums. Izlasiet ziņojumu un noklikšķiniet uz “Deaktivizēt tūlīt”, kad esat gatavs turpināt.

Tieši tā. Facebook jūs izrakstīs un atgriezīs jūs lapā “Pieteikties Facebook”.

Kad esat gatavs atkārtoti aktivizēt savu kontu, viss, kas jums jādara, ir atkal jāpiesakās Facebook. Varat arī to atkārtoti aktivizēt, izmantojot Facebook pieteikšanās funkciju citā lietotnē vai vietnē.

Kā pastāvīgi izdzēst savu Facebook kontu

Pirms dodaties uz priekšu un noņemat savu Facebook kontu no pastāvēšanas, iespējams, vēlēsities dublēt informāciju no uzņēmuma serveriem. Facebook ir rīks, kas palīdzēs jums lejupielādēt visus datus vienā pārvaldāmā ZIP failā.

Informāciju varat lejupielādēt iestatījumu lapā “Jūsu Facebook informācija”.

Lai iegūtu papildinformāciju, skatiet mūsu rakstu par savas Facebook informācijas lejupielādi.

SAISTĪTĀS: Kādreiz esat domājis, cik daudz Facebook par jums zina? Lūk, kā redzēt

Aktivizējiet pārlūku un dodieties uz savu Facebook iestatījumu lapu. Noklikšķiniet uz “Jūsu Facebook informācija” un pēc tam pieejamo iestatījumu sarakstā atlasiet opciju “Deaktivizēšana un dzēšana”.

Atzīmējiet izvēles rūtiņu blakus vienumam “Neatgriezeniski dzēst kontu” un pēc tam noklikšķiniet uz “Turpināt konta dzēšanu”.

Pirms turpināt, Facebook brīdinās jūs par sekām, kas saistītas ar jūsu konta neatgriezenisku dzēšanu.

Dublējiet visus datus, kurus vēlaties saglabāt, un, ja esat pārliecināts, ka šī ir pareizā izvēle, noklikšķiniet uz pogas “Dzēst kontu”.

Kā pēdējais drošības solis jums jāievada parole, pirms varat izdzēst kontu. Pēc tam noklikšķiniet uz “Turpināt”.

Lai arī Facebook apgalvo, ka viss tiek noņemts, ja jums ir mazliet paranoiskāka attieksme pret iepriekšējiem statusa atjauninājumiem, fotoattēliem un ziņām, kas paliek apkārt, pirms konta dzēšanas varat visu noņemt.

SAISTĪTĀ: Kā ātri izdzēst daudz veco Facebook ziņu

Vēl viens pēdējais ziņojums no Facebook, kurā jūs informē, ka gadījumā, ja mainīsit savas domas, uzņēmums 30 dienas turēs jūsu profilu un datus. Lai turpinātu, noklikšķiniet uz pogas “Dzēst kontu”.

Tieši tā. Facebook jūs izrakstīs un atgriezīs jūs lapā “Pieteikties Facebook”.

Lai gan esat izvēlējies dzēst savu kontu, konta atkārtotai aktivizēšanai joprojām ir 30 dienu periods. Facebook to dara gadījumā, ja pēkšņi mainās sirds un jūs tomēr nolemjat, ka vēlaties to saglabāt. Vienkārši dodieties uz Facebook un piesakieties, izmantojot savu e-pastu un paroli, lai atjaunotu kontu.